Dagverslag Marokko 08

Dag 8 / 2-5-2010

Vanochtend vroeg opgestaan wat niet moeilijk was met 2 uur tijdverschil. We waren alle maal wel ongeveer om 5 uur wakker en dan moet je nog 2 uur.

Dus uitgeslapen op weg van Casablanca naar Essaouira een kort ritje van maar 380 Km Maar toch hebben we vandaag de 4000 Km overschreden.

Het was heerlijk motor weer 21° licht bewolkt en een route langs de kust die niet erg druk was en door een mooi rotsachtig gebied met zo hier en daar wat stranden.

Je kan wel merken dat we steeds zuidelijker komen want we hebben reeds de eerste kamelen gezien. Tevens hadden we nu tijd over om wat cultuur op te snuiven en zijn we voor het eten even in de binnen stad ven Essaouira gaan kijken die bestaat uit kleine smalle straatjes vol met eettentjes en kleine winkeltjes vol met prullaria van houten beelden, kisten, kleden,schoenen,tassen en God mag weten wat nog meer.

Helaas hebben we onderweg niet veel tijd genomen om foto’s te nemen en de ene keer dat we daarvoor stopten werden we lastig gevallen door wat kleine meisjes die zeer opdringerig snoep probeerden te verkopen.

Zeer ontspannen dag gehad en morgen op naar Taroudant.  

Uw reizende reporter

Zeer ontspannen dag ge hat en morgen op naar Taroudant.