Dagverslag Marokko 11

Dag 11 / 4-5-2010
Het hotel was niet veel bijzonders maar lag vrijwel midden in de stad vlakbij de overdekte winkelstraatjes die we in iedere stad tegenkomen. Onze motoren moesten we een paar straten verderop parkeren op een plek waarvan we niet echt dachten dat ze daar de volgende dag nog zouden staan.
Weer vroeg op weg uit de gigantische wanordelijke stad Marakech naar een bergpasje dat gedeeltelijk onverhard is door wederom een prachtig landschap dat steeds meer dor werd en er steeds Marokkaanser met diverse berber dorpen en over al langs de weg bedelende verkopers van kristal achtige stenen die dat als je stopt overal uit de bosjes tevoorschijn komen.

Het stukje onverhard was ongeveer 60 km met zo’n 200 meter dikke vette glibberige klei die over al aan bleef plakken en zelfs het voorwiel helemaal blokkeerden. Toch dit alles overleeft waarna we in een woestijn gebied kwamen dat roodbruin en dor is met wat bulten en een lange rechte weg er door. We zijn geëindigt in de Vallée du Dades in Âït-Toukhsine.

Een vermoeiende maar waarde volle dag. Ik kan dit vanavond waarschijnlijk niet verzenden. Maar dat komt dan hopelijk morgen wel, en als jullie in het gasten boek reageren wordt dat hier zeer gewaardeerd.
Uw reizende reporter