Dagverslag Marokko 12

Dag 12

We zijn over de helft heen we hebben meer als 5000 km gereden en hebben vandaag een van onze doelen bereikt, namelijk kameel gereden.

Vanuit het hotel zijn we eerst naar de Todhra Schlucht gereden een kloof in het gebergte die er nog al spectaculair uit ziet om vervolgens via de doorgaande route naar ons hotel in Erfoud te rijden. Daar waren we al om een uur of één.

We hoefden pas om half zes in een hotel in Merzouga te zijn voor het hele kamelen gebeuren dus we hebben eerst maar wat moed ingedronken en zijn om drie uur richting de kamelen vertrokken. Dat was nog een klein uurtje rijden en daar aangekomen werden we eerst verrast met een lekker bakkie Marokkaanse thee waar na we allen een kameel toegewezen kregen.

En wij dus op zo’n raar hobbelend apparaat de woestijn in tot aan een hoog duin dat we te voet moesten beklimmen waar we een prachtig uitzicht hadden.

Daar wat uitgerust en rond gekeken een groepsfoto gemaakt weer terug op de kameel en halverwege Bas zijn kameel er het bijltje bij neer gooide en spontaan ging liggen. Al met al best gelachen en weer veilig terug bij de motor. Nog even geprobeerd om zover mogelijk de woestijn in te komen voor een leuke foto maar dat viel niet mee.

We zijn hiermee op het meest zuidelijke deel van onze reis gekomen en morgen begint eigenlijk al weer de terugreis.
Uw reizende reporter
Ps. voor meer foto's kijk in het fotoalbum.