Dagverslag Marokko 19

Dag 12-5-2010

 

Hoera..!! Arthur heeft weer lekker dik gepoept, maar dat was dan het hoogste punt van de dag

Gisteren hadden we zo lang door gereden dat Bas nu niet wilde starten om dat hij geen benzine meer heeft. Geen probleem want Bert heeft nog een extra kannetje benzine in zijn koffer dus hij maakt de koffer open, en breekt daar bij spontaan het sleuteltje af zodat hij niet meer in zijn koffer met kleren kan komen.

Ook is bas zijn vizier kapot, en hij had het dicht geplakt, maar  toen hij zijn helm had opgezet kwam hij er achter dat hij daarna zijn bril niet meer op kon zetten, dus al met al een heel geharrewar om weg te komen. Dan even tanken drie tankstations in het dorp waarvan er twee dicht zijn en de derde je alleen met een pasjes automaat kan betalen wat weer een heel getob en gedoe teweeg bracht.

Eindelijk op weg als we de eerste grote berg pas over willen is deze versperd dus dan maar omrijden. Van de andere passen die gepland waren hebben we maar aangenomen dat die ook gesperd zijn en hebben maar een heel andere route gemaakt. Na de middag begon het ook nog serieus te regenen en toen we de Col du Lautaret van 2058m hoog over gingen viel daar ook nog natte sneeuw.

Uiteindelijk begon bij mij het acculampje te branden en laat mijn accu niet meer op maar ik heb in het hotel met Arthur van Accu verwisseld en kan voorlopig weer rijden.

We zijn in Roche-thill 52Km Oost van Grenoble en zijn een nieuwe route voor morgen aan het plannen.

Uw reizende reporter